in

A e keni ditur që Golf 2 është prodhuar edhe në ish-Jugosllavi?

 

Wolkswagen prodhoi modelin e tyre Golf 2 në Jugosllavi, në fabrikën e quajtur Tvornica Automobila Sarajevo – TAS në Vogošća pranë Sarajevës.

Nga viti 1985, MK2 u prodhua me një kapacitet vjetor prej 25,000 njësish duke vazhduar kështu deri në shpërthimin e luftës në vitin 1992.

Ky model u prodhua vetëm për gjashtë republikat jugosllave, me një simbol të pasmë J, JX për modelet më pak të pajisura se sa modelet C dhe CL, ndërsa modelet më të pajisura vinin me simbolet C dhe CL dhe TAS në grilën e përparme dhe logon e qytetit të Sarajevës në vend të sinjaleve anësore.

What do you think?

Written by Trend Live

Leave a Reply

Your email address will not be published.

“Hëngra mish qengji, piva pak raki”, at*ntati ndaj Nuredin Dumanit, zbardhet dëshmia e Henrik Hoxhajt: Plani për të vr*rë “Olin”

E la shoqen e ngushtë vetëm me të dashurin, ja çka ndodh në dhomë..!!