in

“Bëj kujdes”/ Ja si shitet kimikati i rrezikshëm në Shqipëri, ekspertët ngrenë alarmin

 

Fermerët shqiptarë për të shpëtuar prodhimin e tyre në sera, frutat dhe perimet i spërkasin me kimikate të rrezikshme.

Sipas TCH, Pesticidi, Methomyl 90 SP, nuk duhet të përdoret, methomyl edhe pse nuk është pjesë e listës së preparateve të Miratuara nga Ministria e Bujqësisë, kontrabandistët e gjejnë rrugën për ta sjellë atë nga Kosova në farmacitë bujqësore të vendit tonë, duke kaluar çdo kontroll të AKU dhe atë doganor.

Klienti: Methomyl 90 doja unë për morrin e serës?

Farmacia Bujqësore: Methomyli 90 është shumë i mirë, por është i ndaluar është i rrezikshëm. Gjithësesi ai hyn kontrabandë dhe mund të gjejmë diçka.

Klienti: Ok, më ndihmo.

Farmacia Bujqësore: Ta dish është 200 lekë një qese, pra 200 mijë lekë të vjetra. Në total 10 mijë lekë. Por duhet të kesh kujdes.

Klienti: Po, do ta përdor me kujdes.

Po përse methomyl 90 nuk duhet të përdoret?

What do you think?

Written by Trend Live

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pamjet e reja/ “ML” hyn në parakalim, kamioni i vjen përballë, si ndodhi aksidenti tragjik në Berat (Video)

Temperaturat arrijnë në ekstrem, SHMU parashikon si do të jetë moti javën e ardhshme