in

E para në llojin e vet/ Befasohen shkencëtarët, zbulojnë bimën mishngrënëse që ushqehet me(Video)

Shkencëtarët kanë zbuluar bimën mishngrënëse, e para në llojin e vet. Në shkrimin e CNN theksohet se kjo lloj bime e kap prenë e saj nëntokë, dhe ushqehet me krijesa si krimbat, larvat dhe brumbujt.

Lloji i sapo gjetur i bimës së shtambës u zbulua në provincën indoneziane të Kalimantanit të Veriut, në ishullin Borneo.

Ashtu si bimët e tjera të shtambës, Nepenthes pudica ka gjethe të modifikuara, të njohura si kurthe të kurtheve ose shtamba, ku preja e tij bie para se të konsumohet. (Një specie është aq e madhe sa mund të kapë minjtë.)

Asnjë specie tjetër e bimës së shtambës e njohur për shkencën nuk e kap prenë e saj nën tokë.

Bima formon filiza të specializuara nëntokësore me gjethe të vogla, të bardha, pa klorofil, thanë studiuesit. Shtapat janë shumë më të mëdha se gjethet dhe kanë një ngjyrë të kuqërremtë.

What do you think?

Written by Trend Live

Leave a Reply

Your email address will not be published.

“Kur të dal, do t’u vras”, rrëfimi tronditës i gruas nga Tirana: Burri u ka lënë porosi nga burgu gjithë fshatit

Çdσ Rυs që jetσn në Zνicër dσ Ιargσhet nga vendi / Pasi Zvicra i ka shpaIIυr si persσna të…