Edi Rama ulet këmbëkryq në plantacionet me qershi, dëgjon hallet e fermerëve

Edi Rama ulet këmbëkryq në plantacionet me qershi, dëgjon hallet e fermerëve

Kryeministri Edi Rama këtë të shtunë ka udhëtuar drejt Peshkopisë aty ku dhe po zhvillon takime me fermerët e zonës.

Rama është shfaqur teksa po inspekton plantacionet frutore. Ai është ulur këmbëkryq poshtë pemëve të qershive dhe po zhvillon një bashkëbisedim me fermerët të cilët i shpjeguan kryeministrit të gjithë procesin e kultivimit të qershive.

“Disa njerëz lodhen dhe nuk kuptpjnë që kjo kërkon dije. Vendos tregu nuk vendos ti. Vendos konsumatori. Kur sta blenë, sta blenë.

Krahasim kur e kemi fillaur ne sot jemi në botën tjetër. Shikoni eksportet. Vërtet që janë rritur çmimet por sasia 29% sasi më shumë dhe 41 milionë dollar më shumë se viti i kaluar në këtë periudhë. Këtu ka shumë njerëz të cilët e kanë plot radaken”, tha Rama.

CATEGORIES
Share This