in

Elon Musk heq dorë nga blerja e Twitter-it

Elon Musk ka hequr dorë nga blerja e Twitter-it. Lajmi është bërë i ditur nga SEC, kompania që kontrollon bursën amerikane. Shefi i Teslës, thuhet se i ka dërguar një letër me një avokat në emër të tij, shefit ligjor të kompanisë të premten.

Aksionet e Twitter-it ranë rreth 5% pas orarit të punës të premten. Në letrën, të zbuluar në një dosje të Komisionit të Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim, avokati i Skadden Arps, Mike Ringler, shprehet se “Twitter nuk ka përmbushur detyrimet e tij kontraktuale”.

Ringler pretendon se Twitter nuk i dha Musk informacionin përkatës të biznesit që ai kërkoi, siç e kërkonte kontrata. Musk ka thënë më parë se donte të vlerësonte pretendimet e Twitter se rreth 5% e përdoruesve të tij aktivë të përditshëm “të fitueshëm” (mDAU) janë llogari të padëshiruara.

“Twitter ka dështuar ose ka refuzuar të japë këtë informacion,” pohoi Ringler.

“Ndonjëherë Twitter ka injoruar kërkesat e zotit Musk, ndonjëherë i ka refuzuar ato për arsye që duken të pajustifikuara, dhe ndonjëherë ka pretenduar se është pajtuar duke i dhënë zotit Musk informacion jo të plotë ose të papërdorshëm.”

Ndërsa Musk tani zyrtarisht po kërkon të largohet nga marrëveshja, kjo sagë ka të ngjarë të mos përfundojë.

Sipas kushteve të marrëveshjes, Elon Musk ra dakord të paguante 1 miliard dollarë nëse tërhiqej. Por Twitter ende mund të kërkojë të mbajë Musk në marrëveshjen e tij origjinale ose të marrë një pagesë më të madhe duke e paditur atë për largim.

CNBC raporton se Twitter-i nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese për koment. /abcnews.al/

What do you think?

Written by Trend Live

Leave a Reply

Your email address will not be published.

SHBA i kërkon llogari Serbisë: Gjeni kush i v*au tre vëllezërit Bytyqi

“Edhe nënës time i vinte turp nga trupi im”, transformimi shokues në Doktor Plastik i 33-vjeçares