in

Kryebashkiaku martohet me krokodilin, mijëra njerëz në ceremoni. Arsyeja është shumë e veçantë (video)

 

Dasma është një moment i tillë në jetë që të gjithë duan ta bëjnë të paharrueshme. Tani po bëhen përpjekje të ndryshme për ta arritur këtë. Shumë martesa shpesh bëhen kryefjalë në media për shkak të madhështisë së tyre, stilit të ndryshëm apo hyrjes së veçantë të nuses dhe dhëndrit.

Këto ditë, një martesë po bëhet kryefjalë e mediave në mbarë botën. E veçanta është se kjo martesë u zhvillua në Meksikë dhe nusja nuk ishte njeri, por një krokodil. Dhëndri nuk ishte gjithashtu një njeri i zakonshëm, por kryebashkiak i qytetit të San Pedro Huamelula, Meksikë. Le të flasim për këtë martesë në detaje.

Sipas raportimeve të mediave, kryebashkiaku i San Pedro Huamelula, Meksikë, Quétor Hugo, e ka bërë këtë martesë me rituale të plota. Mijëra njerëz morën pjesë në këtë dasmë dhe të afërmit e dhëndrit gjithashtu i kryen të gjitha ritualet. Arsyeja e kësaj martese të veçantë është gjithashtu shumë e veçantë.

Në fakt, kjo është një traditë e vjetër e Meksikës. Kjo lloj martese bëhet për të forcuar marrëdhëniet e njeriut me mjedisin dhe kafshët. Ekziston një besim se duke vepruar në këtë mënyrë njeriu merr gjënë e dëshiruar nga Zoti.

Shumica e njerëzve organizojnë ngjarje të tilla vetëm për të rënë sa më shumë shi (bereqet) dhe pasur peshk të bollshëm në lumenj. Për të njëjtin qëllim, kryebashkiaku e bëri këtë martesë. Tradita e martesës me një krokodil është shumë e vjetër në Meksikë.

Njerëzit atje thonë se kjo traditë vazhdon që nga viti 1789. Kujdes i veçantë tregohet për kryerjen e ritualeve. Njerëzit fillimisht emërtojnë krokodilin. Pas kësaj caktohet data e martesës. Të afërmit dhe miqtë janë të ftuar në ditën e dasmës. Pas kësaj martesa kryhet para të gjithëve.

What do you think?

Written by Trend Live

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Benzema, sërish i dashuruar? Modelja amerikane si trofe zemre para… ‘Topit të Artë’

‘Mbreti i zemrës time’! Getoari feston 40 vjetorin, Marina i bën urimin e veçantë