in

LAJMI FUNDIT/ Ndryshojnë sërish çmimet e karburanteve në Shqipëri

Ndryshojnë çmimet e karburanteve, ulet benzina, nafta dhe gazi.

Nafta ishte 249 lekë

Benzina ishte 242 lekë

Gazi ishte 83 lekë

Deklarata e ministres:

“E kemi deklaruar që në ditën e parë se bordet nuk janë politika e dëshiruara nga Qeveria apo ministritë. Ne jemi detyruar të hymë në këtë regjim që të evitojmë apo eliminojmë rritjet tekulative të rritjes së çmimeve. Nuk ka asnjë të dhënë që borden kanë marrë vendime ndryshe nga ecuria në bursë.

Ne marrim të dhënat në bursë për një ditë më parë sesa mbledhja e bordit. Në kushtet e lëvrimit, duhet pasur kujdes kur i referohemi bursës dhe Bordit. Se ka shumë nënprodukte. Në asnjë rast nuk ka qenë e ndryshme nga ecuria e bursës.”

“Marzhet bruto të fitimit të kompanive, këtë vit që nga momenti i krijimit të bordit kanë qenë 5-6% ndërsa vitin e kaluar 15-16%. Pra ky është niveli i çmimit që ka funksionuar Bordi. Sot morëm vendimin e fundit. Gazoil u ul me 6 lekë. Benzina u ul me 7 lekë. Ndërsa gazi u ul me 2 lekë për konsumator.” tha Ministrja.

What do you think?

Written by Trend Live

Leave a Reply

Your email address will not be published.

E FUNDIT/ Qeveria rrit rrogat e shqiptarëve, ja cilat kategori përfitojnë

Inteligjenca amerikane fut në ankth botën: Ja se kur Putin do të nisë luftën bërthamore, shteti i parë që do sulmojë