in

Më në fund! Ju marrin në celular për të shitur ‘dyshekë’, kush ju bezdis gjobë marramendëse

Pothuaj të gjithëve na ka ndodhur që iu marrin në celular dhe prezantohen ‘jemi kompania X. Jeni përzggjedhur për të përfituar nga oferta e dyshekëve….’

Por nuk janë vetëm dyshekët. Dhjetëra kompani marrin në celular dhe ju shqetësojnë duke ju thënë që kemi ofertë për këtë apo atë produkt.

Për të shmangur bezdisje të tilla, do të krijohet një regjistër kombëtar, i menaxhuar nga komisioneri për mbrojtjen e të dhënave, ku kushdo regjistron emrin se nuk do të shqetësohet nga kompanitë e marketingut.

Përveç kohës dhe shpeshtësisë së telefonatave qytetarët janë të shqetësuar dhe për mënyrën sesi këto biznese kanë gjetur numrin e tyre.

“Numër pa pagesë. Kushdo që shkel këtë do të marrë gjoba”, u shpreh Besnik Dervishi, Komisioner për Mbrojtjen e të dhënave.

Regjistri do krijohet me ligj, i cili i është përcjellë deputeteve në Kuvend.

Një tjetër ligj që po ndryshohet është dhe ai për mbrojtjen e të dhënave personale, që vendos rregulla më të rrepta dhe për kompanitë private.

“Do vendoset një person i posaçëm që merret me të dhënat në çdo kompani, shtetërore e private”, tha ai më tej.

Ndërkohë gjobat për ata që abuzojnë me të dhënat personale, propozohen të shkojnë deri ne 20 miliard lekë.

What do you think?

Written by Trend Live

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Breshër sa një top tenisi në Greqi. Dëme në banesa e bujqësi

Makina bie nga kati i tretë i ndërtesës, 2 të vdekur