in

Vulin ‘tallet’ me vendimin e KE për Ukrainën: Për të marrë statusin u dashka të bësh luftë me Rusinë!

Reagim edhe në Serbi lidhur me Samitin e BE për Ballkanin Perëndimor. Një prej tyre ka qenë edhe Ministri i Brendshëm serb Aleksandër Vulin i njohur për mbështetjen e haour ndaj Rusisë.

Vulin ka ironizuar KE duke u shprehur se ‘duhet të bësh luftë me Rusinë që të pranohesh në BE’.

“Deri dje, Bashkimi Evropian nuk ishte aleancë ushtarake, as gjendja e luftës nuk ishte kusht për fillimin e negociatave, por tani e shohim se është vendimtare, dhe nëse kushti që Serbia të përparojë më shpejt drejt Bashkimit do të ishte të shkojë në luftë me dikë, atëherë faleminderit, nuk ia vlen”, tha ministri i Brendshëm i Serbisw Aleksandar Vulin. Danas shkruan se në një deklaratë me shkrim, Vulin deklaroi se Bashkimi Evropian ka vendosur të mos pretendojë se ka të njëjtat rregulla për të gjithë ata që duan të anëtarësohen në atë organizatë, kështu që Ukraina u bë kandidate për anëtarësim pavarësisht se nuk i përmbush standardet, të cilat janë zbatuar me kaq kujdes për të. vendet ballkanike.

“Ajo kapërceu disa dekada presione, shantazhe dhe burokraci dhe nuk i është dashur të luftojë me luftën kundër korrupsionit, duke përmbushur kriteret në fushën e drejtësisë apo reformat ekonomike dhe nuk ka nevojë të flitet për bashkëpunim me gjykatat që përcaktojnë luftën”, tha Vulin.

Ai vuri në dukje se pjesëmarrja e Ukrainës në luftë ishte e mjaftueshme për të nisur negociatat, duke shtuar se ai as që mund të imagjinonte se cili do të ishte kushti për përfundimin e procedurës së pranimit dhe se shpresonte që Moldavia nuk do të duhej të premtonte se do të shkonte në luftë dhe se u miratua statusi i kandidatit, fjale nderi, pa detyrim për të bërë luftë.

“Nëse kriteri vendimtar për anëtarësim apo fillimin e procesit të anëtarësimit është që vendi të jetë kandidat në luftë, atëherë Serbia mund të kishte nisur negociatat në vitin 1999, por duket se rregulla të tilla nuk vlejnë për ato të bombarduara nga NATO, por për Aderimi i shpejtë në Bashkimin Evropian duhet të përplaset me Rusinë, tha Vulin.

Ai shtoi se i uron fat Ukrainës dhe se Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria nuk duhet të hyjnë në luftë me askënd për të nisur negociatat për anëtarësim në Bashkimin Evropian.

Burimi: Vulin: Ako bi uslov da Srbija brže napreduje ka Uniji bio da zarati sa nekim, onda hvala, nije toga vredno – Politika – Dnevni list Danas

What do you think?

Written by Trend Live

Leave a Reply

Your email address will not be published.

olicët shkojnë në ‘shtëpinë e barit’. Shqiptari vrapon dhe fshihet në koshin me kapak. E gjen qeni antid*ogë

Breshër sa një top tenisi në Greqi. Dëme në banesa e bujqësi